3 januari 2018

10 korte termijn veranderingen voor datacenters

by Dago in Databekabeling 0 comments

De levenscyclus van een datacenter wordt gemeten in decennia maar de technologie die erin zit verandert voortdurend. De datacenters van vandaag zijn vaak niet meer synchroon met de inhuizige apparatuur of technologie. Je kan dit bijvoorbeeld vergelijken met het gebruik van de behuizing voor een laptop uit 1990 in combinatie met de technologie van de huidige generatie Power PC’s, wat dus geen ideale match is. De vereisten voor stroom, koeling en ruimte zijn immers allemaal veranderd.

Deze mismatch drijft bedrijven ertoe hun datacenters te vernieuwen om gelijke tred te houden met – en te helpen versnellen van – bedrijfsactiviteiten. Volgens onderzoek door IDC (International Data Corporation) zullen de eisen van de volgende generatie apps en van nieuwe IT-architecturen in 2020, 55% van de bedrijven dwingen om hun bestaande faciliteiten te upgraden of nieuwe faciliteiten in te zetten.

Hieruit kunnen we concluderen dat modernisering de komende drie jaar een belangrijke trend zal zijn binnen de wereldwijde datacenter-markt. IDC voorspelt ook dat de industrie een continue verschuiving naar door software gedefinieerde infrastructuur zal zien, alsook de toepassing van zelfstandig opererende IT-infrastructuur en een beweging naar op consumptie gebaseerde betalingsmodellen en dit naast andere kenmerken.

Er zullen nieuwe technologieën en bedieningsmodellen ontwikkeld en geïntegreerd moeten worden in datacenters om het snelle tempo van verandering te kunnen volgen. Deze technologieën zullen ook een grote impact hebben op de fysieke faciliteiten van de datacenters.

IT- en databekabelingsbedrijven zijn steeds meer bewust van de noodzaak om te innoveren en middelen aan te bieden die deze stijgende bedrijfssnelheid kunnen bijhouden.

 

1 Modernisering

Tegen 2020 zal de zware werklast van nieuwe applicaties en nieuwe IT-architecturen in kritieke bedrijfsfaciliteiten, 55% van de bedrijven hebben gedwongen hun datacenters te moderniseren door middel van updates van bestaande faciliteiten en/of de inzet van nieuwe faciliteiten.

2 Vereenvoudigen van de workload

Tegen 2019 zullen 50% van de organisaties inspanningen hebben geleverd om de workload te rationaliseren en deze van de volgende generatie te versnellen, waardoor drastische wijzigingen in het ontwerp en de plaatsing van de infrastructuur en de IT-operatiemodellen nodig zijn.

3 Hybride IT-operaties

Tegen het einde van 2019 zal 70% van de bedrijven die zich bezighouden met inspanningen op het gebied van digitale transformatie moeite hebben om bedrijfsbehoeften om te zetten in effectieve IT-investeringen en operationele plannen. Ze zullen moeten zorgen dat de juiste kennis in huis wordt gehaald om de digitale transformatie goed aan te pakken.

4 Modulaire faciliteiten

Tegen 2021 heeft het uitgebreide gebruik van energieverslindende, snelle computertechnologieën de meeste grote datacenterexploitanten gedwongen een modulaire aanpak te volgen voor het inzetten van stroom-/ koelingselementen in hun faciliteiten.

5 Op consumptie gebaseerde IT

Tegen 2020 zullen op consumptie gebaseerde voorzieningen in datacenters de traditionele voorzieningen hebben verdoezeld door middel van verbeterde “as a service”-modellen, die goed zijn voor maar liefst 40% van de IT-infrastructuuruitgaven van ondernemingen.

6 Gegevensbesturingselementen

Tegen 2021 zal 25% van de grote ondernemingen de verplichte compliance-investeringen in hun voordeel hebben omgezet door ze te gebruiken voor het instellen en handhaven van geautomatiseerde gegevenscontroles in hun clouds, kerndatacenters en edge-locaties.

7 Software-gedefinieerde IT

Tegen het einde van 2019 zullen bedrijven die digitale transformaties nastreven, worden gedwongen om meer dan 50% van de IT-infrastructuur in hun datacenter- en edge-locaties te migreren naar een software gedefinieerd model, en dit door de behoefte aan verbeterde flexibiliteit, betere hanteerbaarheid en een verbeterd gebruik van faciliteiten.

8 Smart edge datacenters

Tegen 2021 zal kritieke infrastructuur in de helft van de datacenters van bedrijven autonoom opereren, terwijl het gebruik van autonome IT op intelligente edge-locaties nog groter zal zijn, omdat organisaties kern- en edge-resources willen verbinden om initiatieven voor digitale transformatie te ondersteunen.

9 Digitale kant-en-klare campus

Tegen 2021 zullen meer dan 50% van de bedrijven in consumentgerichte sectoren jaarlijks meer uitgeven aan upgrades van hun netwerk-, computer- en opslagbronnen in edge-locaties dan aan upgrades in hun kerndatacenters.

10 Verzekeren van diensten

Met de huidige technologieën zal in 2019 60% van de digitale diensten niet aan de gewenste acceptatieniveaus voor klanten voldoen omdat de providers van die services niet in staat zijn om effectief te controleren en snel te reageren op prestaties, gebruik en kostenverlies.

 

Bron: www.itworld.com

 


Geef een reactie