10 juli 2018

10 smart building IoT trends voor 2018

by Dago in Databekabeling 0 comments

Het concept van smartbuildingsis geëvolueerd tot energie-efficiënt bouwen, zowel voor commerciële als residentiële gebouwen.

Voor commerciële gebouwen is de overgang naar smartbuildingsvan vitaal belang voor de groei van de organisatie. Het helpt het gebouwbeheer veel geld te besparen vanwege een betere efficiëntie en algemene werking van het gebouw.

Het Internet of Things(IoT) heeft een toegangspoort gecreëerd om gebouwen uitgebreid te beheren en te controleren.

Smart buildingsen smart citiesveranderen voortdurendde manier waarop mensen hun activiteiten dagelijks uitvoeren. Slimme steden zullen snel op de proppenkomen met dingen als straatverlichting en parkeermeters die zijn verbonden met commerciële gebouwen en met hetinternet. Op dit moment zijn sommige steden begonnen met het implementeren van de smart city-aanpak door alles van de gemeenschapte verbinden met internet.

Naast het besparenvan energie, zijn smart buildings ook financiëel voordelig. Dit zijn enkele van de grootste smart building IoT bouwtrends die dit jaar vorm krijgen.

 1. Voorspellend onderhoud

Voorspellend onderhoud maakt gebruik van IoT-sensoren en andere hardwareapparaten om een rapport te krijgen over de staat van een commercieel gebouw en alle apparatuur erinaanwezig. Het geeft exact aan wanneer eenonderhoud moet worden uitgevoerd.

Onverwachte problemen die meestal optreden bij preventief onderhoud kunnen worden overwonnen met behulp van voorspellend onderhoud. Bovendien worden de commerciële activiteiten weinig verstoordomdat het onderhoud wordt uitgevoerd wanneer nodig, zo blijft de omgeving tenallen tijde draaiende.

 1. Luchtkwaliteitsmeting

De luchtkwaliteit van gebouwen kan van invloed zijn op de productiviteit van werknemers. Uit onderzoek van Environmental Health Perspectives blijkt dat werknemers 101 procent efficiënter zijn in hun taak als ze werken vanuit gebouwen met een binnenmilieuvan goede kwaliteit dan vanuit de conventionele gebouwen.

IoT-apparaten kunnen worden gebruikt om de luchtkwaliteit te controleren en te meten, evenals de CO2-niveaus in de lucht,met behulp van verschillende sensoren die met elkaar zijn verbonden. Deze apparaten zijn met elkaar en met alle delen van het gebouw verbonden om het mileur en iedereen in het gebouw gezond en productief te houden.

 1. IoT-ondersteunde complexe applicaties

Een andere nieuwe trend die zicht aan het ontwikkelen is in2018,is het gebruik van applicaties in smart buildings.

Het gebruik van warmtebeeldcamera’s stelt facility managers bijvoorbeeld in staat te controleren op apparatuur die buiten het temperatuurbereik valt. Zo kunnen ze eenvoudig worden gedetecteerd en kan onderhoud worden uitgevoerd voordat de apparatuur het systeem verstoort.

Een ander voorbeeld is de detectie van ultrasonische geluiden. Elektrische transmissielijnen met scheuren of gaten produceren ultrasoon geluid. Dit kan in de meeste gevallen onopgemerkt blijven, maar met IoT-technologie kan de locatie eenvoudig worden opgespoord voor onderhoud.

 1. Meting en verificatie door IoT

Een ander gebied volledig door IoT getransformeerd, is de manier waarop commerciële facility managers gegevens kunnen meten, verzamelen en informatie kunnen bijhouden,zelfs in de ontoegankelijke gebieden binnen commerciële gebouwen.

IoT biedt de mogelijkheid om bijna realtime gegevens te verzamelen en te analyseren met een hogere ruimtelijke resolutie.

 1. Realtime toegang tot gegevens

Nog eenmanier waarop IoT een verschil maakt in de wereld van slim bouwen, is de snelheid waarmee gegevens worden gerapporteerd. IoT-apparaten geven bouwers inzichten om snel te reageren op opkomende trends.

IoT-applicaties stellen facility managers in staat om verschillende experimenten uit te voeren om het resultaat van optimalisatie te controleren. Het geeft hen ook ruimte om IoT-apparaten te gebruiken bij het bewaken van gebouwensystemen met behulp van één paneel.

 1. IoT voor groene gebouwen

IoT maakt het bouwen vanenergie efficiënte gebouwen gemakkelijker. Het beïnvloedt het ontwerp van de gebouwen en zorgt ervoor dat ze milieuvriendelijk en efficiënt met hulpbronnen omgaan.

Deze gebouwen zijn gemaakt om te werken op een optimaal energieniveau. Ze zijn ook gemaakt om defecten of degradatietekens van apparatuur te detecteren met een effectief meet- en verificatieproces en gereedschappen.

Deze intelligente gebouwbeheersystemen kunnen op afstand worden beheerd vanuit elk deel van de wereld. Bovendien wordt de binnen- en buitenomgeving te allen tijde waargenomen om optimale resultaten te geven voor ventilatie, verlichting, brand en veiligheidsdoeleinden.

 1. IoT en geprefabriceerde bouwcomponenten

IoT maakt het gebruik van geprefabriceerde bouwcomponenten bij de bouw van een smart buildingmogelijk. Dit zorgt voor een snellere en meer kosteneffectieve manier dan traditionele bouwmethoden.

 1. IoT in efficiënt bouwmanagement

IoT heeft het mogelijk gemaakt om verouderde zware bouwmachines te vervangen door sensoren die kunnen worden aangestuurd met behulp van indicatoren zoals trillingen en temperatuurschommelingen. Ook hier wordt energie en geld bespaard, de onderhoudskostenzijn beduidend minder doordater geen roterende onderdelen zijn.

IoT verbetert bouwbeheer door de volgende functies te bieden:

 • Apparatuurbewaking en -reparatie met geavanceerde sensoren
 • Inspectie van apparatuur met elektronische processen
 • Voorraadbeheer en bestellen met IoT-waarschuwingen
 • GPS-tracking door materialen te labelen en volgen
 • Veiligheid is eenvoudig te implementeren met RFID’s en IoT-sensoren
 1. IoT voor energie-efficiëntie

De belangrijkste impact die IoT heeft op gebouwen is energie-efficiëntie. Het gebruik van sensoren in een netwerk helpt bij het verstrekken van informatie die managers helpt hun vermogen beter te beheersen en ook schadelijk afval in het milieu te verminderen.

Er zijn meerdere voorbeelden van het gebruik van IoT voor energie-efficiëntie.

 • Gebruik van sensoren voor temperatuurregeling
 • Gebruik van actuators voor HVAC-regelingen
 • Complexe applicaties zoals het leveren van complete energie-automatisering voor een gebouw
 • Maakt zowel offline als realtime communicatie mogelijk
 • Overweegt weersvoorspellingen om real-time energiekosten te besparen
 1. IoT voor een betere asset-optimalisatie

IoT helpt ook bij een betere asset-optimalisatie. Het stelt facility managers in staat om technologische oplossingen te gebruiken, de uptime van bouwapparatuur te verbeteren en verlies van producten te voorkomen.

IoT helpt bij het beheer van grote gegevens van alle activa langs de waardeketen. Het houdt het onderhoud van de activa en apparatuur bij. Het helpt bij het plannen van onderhoudswerkopdrachten en maakt geautomatiseerde aanbevelingen voor het vervangen van apparatuur.

 

Artikel origneel op: https://www.proudgreenbuilding.com


Geef een reactie