14 februari 2019

DAGO en Datacenters : een vertrouwd begrip

by Dago in Databekabeling , Datacenter , Nieuws over DAGO 0 comments

DAGO heeft een aantal klanten waarbij het datacenter-services levert in de vorm van “hands and eyes support” en “installation services” . Een gedreven team dat alle zaken binnen het datacenter (DC) van de klant behartigt dus.  Niet enkel de bekabeling, maar alle DC-infrastructuurdiensten naar klanten toe. DAGO is overigens al vele jaren actief in DC-bekabeling en “high-end engineering” op gebied van computerrooms.  Dit stukje van de “core cabling” krijgt hierdoor extra focus, monitoring en opvolging.

DAGO Datacenter Consultancy.

Sinds begin van het jaar heeft DAGO een nieuwe Certified Datacenter Design Engineer, Kris Schoeters, in dienst. Die werkte tot voor kort bij IBM, één van de pioniers in Datacenters en dit in de hoedanigheid van “Location Manager”.  Kris heeft 15 jaar ervaring in Design, Build, Protection en Maintenance van computerruimtes – groot en klein – van bedrijven. Hij ontwierp tevens Datacenters alsook een groot aantal computerzalen. “Kris zal zijn brede technische kennis en inzichten voor DAGO inzetten waardoor we een nóg solider marktaanbod hebben op DC-vlak, naast het gekende Managed-IT en Databekabelings-luik”, vertelt Ben Scherrens, Operations Manager van DAGO.  Het is niet enkel luisteren naar de klant maar ook baanbrekend zijn met 40Gbps en 100Gbps over fiber en deze dan uitrollen op een zeer korte termijn.  Er zijn weinig bedrijven die dit zo gedreven doen maar DAGO maakt hierin het verschil. Zelfs 40Gbps over koper op 30 meter behoort hierbij tot de oplossingen.  De gebruikte technologie moet natuurlijk aanvaard worden door de eindklant, maar  door echter samen met deze klant aan het denken en in ideëen-uitwisseling te gaan, kan DAGO zoals steeds ook hierin zijn gekend “future proof concept” aanbieden. Klanten willen namelijk snel een gecertificeerde data-infrastructuur uitbouwen doch niet enkel de data-snelheden over het netwerk evolueren voortdurend maar ook de snelheid van de roll-out zelf van de oplossing voor de klant stijgt razendsnel.

Living on the Edge?

Uit recente studies blijkt dat de eisen omtrent netwerk-snelheid in Datacenters als maar hoger wordt, zeker qua verbindingen tussen de servers zelf. Edge Computing begint hierin gestaag zijn aandeel op te eisen. Er zijn niet alleen grote Datacenters nodig, kleinere DCs die zich dichter bij de eindgebruiker bevinden maken meer en meer hun opmars.  Hierdoor is er een uitdagende markt aan het ontstaan waarop DAGO al zijn know-how in de breedste zin kan aanbieden, van conceptstudie tot finale oplevering als nazorg en onderhoud.  Onze medewerkers kunnen zeer snel inschatten wat de noden zijn van de klant op gebied van DC of Edge ruimte maar zeker ook van de vereiste technologie. Hierin heeft DAGO nu al bijna 40 jaar een duidelijke marktleiderspositie veroverd. Naast de installatie van dataruimte gaat DAGO nog een stap verder en kan het op de vraag van de klant ook de nodige DC-beveiliging uitwerken : toegangscontrole, cooling, no-break, power en zelfs de fysieke beveiliging van de computerzaal met daarin het hele gamma van inbraak-, brand- en camera-beveiliging.  DAGO biedt de mogelijkheid om zelfs tot op rack-niveau een computerzaal te ontwerpen, te bouwen en nadien te onderhouden. Door gebruik te maken van “cold aisle containments” kan DAGO zijn klanten daarenboven verzekeren dat de cooling-capaciteit optimaal is toegepast in hun computer ruimte – erg belangrijk in deze tijden van ecologisch bewustzijn en kostenoptimalisatie !

Audits.

Onze Managed-IT afdeling deed de afgelopen jaren ook tal van “Friendly IT- en Cabling-Audits”. Een audit van de netwerk-infrastructuur van de klant alsook zijn server-infrastructuur, geeft inzicht waar eventueel optimalisaties mogelijk zijn.  DAGO maakt deze analyse volgens de laatste trends en standaarden.  “Findings” ziet het DAGO-Audit team steeds als opportuniteiten en uitdagingen om te verbeteren! Deze conclusies worden steeds duidelijk weergegeven in het auditrapport en in detail besproken met de klant.  De DAGO Consultants hebben de missie meegekregen om steeds voor de klant verder te optimaliseren en ook te denken aan toekomstige upgrades en veranderingen op de markt – Future Proof in zijn reinste vorm !  DAGO denkt hierbij ook steeds aan wat “Generation Z” op de werklocatie aanwezig wil hebben in het kader van employee satisfaction, employee attraction maar zeker ook… employee retantion !


Geef een reactie