22 oktober 2018

Is uw gebouw slim genoeg om generatie Z aan te trekken?

by Dago in Databekabeling , IT 0 comments

Origineel artikel geschreven door Laura Chen, Vice President, Enterprise Sales van Greater China voor CommScope.

Onlangs voltooide mijn zoon zijn universitaire opleiding. Uit nieuwsgierigheid vroeg ik naar zijn verwachtingen over bedrijven waarvoor hij zou willen werken. Hij reageerde met ‘cool’ en ‘high tech’ als ideale werkscenario’s. Na verschillende online zoekopdrachten op de coolste kantoren over de hele wereld, besefte ik dat de volgende generatie zich, naast het salaris, een goede baas en flexibele werktijden, aangetrokken voelt tot bedrijven waartechnologie op de werkplek is geïntegreerd.

Een werkplaats voor de nieuwe generatie.

De wensen van mijn zoon komen overeen met die over de hele wereld die specifieke verwachtingen hebben voor hun werkomgeving, waardoor de grenzen tussen thuis en werk vervagen. Ze verwachten plezier te hebben op kantoor terwijl ze 24×7 digitaal verbonden zijn. Mijn zoon en zijn vrienden zijn opgegroeid met digitale apparaten en verwachten naadloze connectiviteit ongeacht waar ze zich bevinden, of het nu thuis is, in het winkelcentrum, in de sportschool of in een kantoorgebouw. Dit is een voordeel voor werkgevers die zich bezighouden met generatie Z, vooral omdat ze een grotere samenwerking in trendy openbare ruimtes stimuleren.

Bedrijven moeten ook blijk geven van hun betrokkenheid bij milieu- en sociale doelen. Duurzaamheid op de werkplek kan ook een beoordeling zijn van hoe natuurlijk daglicht de sfeer of energieprestaties beïnvloedt. Medewerkers die bijvoorbeeld in The Edge Building in Amsterdam werken, maken gebruik van een ultramoderne fitnessruimte die hun energieverbruik in de loop van het gebouw hergebruikt, terwijl het Glumac-gebouw in Shanghai werknemers in staat stelt de toxiciteit van binnen- en buitenlucht te controleren via een mobiele app.

Slimme gebouwen maken connectiviteit en duurzaamheid mogelijk

Een gebouw is zo slim als de technologieën en apparatuur die het aandrijven. Het Internet of Things (IoT) hervormt de definitie van een slim gebouw omdat meer verbonden apparaten een hoge bandbreedte en lage latentie vereisen.

Vandaag is een slimme gebouwdefinitie geëvolueerd van het automatisch triggeren van het brandalarm wanneer rook wordt gedetecteerd door de sensor tot toegang krijgen tot een deur met uw vingerafdruk en het gebruik van big data voor meer efficiëntie. Een slim gebouw integreert gegevens uit IT-, facilitaire en operationele systemen om één dashboard te bieden, toont al het netwerkverkeer in realtime en analyseert de gegevens om een beter inzicht te krijgen in energieverbruik, emissieprestaties en andere meetwaarden om efficiëntie te garanderen.

Connectiviteit tussen intelligente gebouwen stimuleren

Een slim gebouw heeft meer nodig dan alleen geavanceerde apparatuur of software; het heeft een intelligente netwerkinfrastructuur nodig. Naarmate gebouwen slimmer worden, is stroomaansluiting door een flexibele netwerkinfrastructuur die kan worden geschaald, van cruciaal belang.

 

Bron: https://www.commscope.com/Blog/Is-Your-Building-Smart-Enough-to-Attract-Gen-Z/#.W2sLMK9_ziA.linkedin


Geef een reactie