10 augustus 2018

Project 'The Beacon'

by Dago in Databekabeling , Nieuws over DAGO 0 comments

In het Tolhuis in de stad Antwerpen, op het snijpunt van stad en haven, is The Beacon in volle opbouw. Een business en innovatiehub met kantoren voor koplopers in het Internet of Things (IoT) waar DAGO instaat voor de gestructureerde databekabeling. Technologische corporates, innovatieve startups, scaleups en toponderzoekers zullen er samen komen om voor industrie, logistiek en smart cities sterke producten en merken te ontwikkelen.

Vanaf begin september wordt The Beacon hét lanceerplatform van waaruit Antwerpen haar Open For Business merkbelofte waarmaakt, en zich internationaal op de kaart zet als de echte Capital of Things.

Antwerpen zet al jaren sterk in op de kracht van digitale netwerken en op het ontwikkelen van een ecosysteem voor digitale innovatie, waarin grote en kleine bedrijven, startups en scaleups, onderzoekers en kapitaalverschaffers elkaar vinden. De stad is ervan overtuigd dat die kruisbestuiving van grote technologieleveranciers in IoT, flexibele startups en scaleups en toponderzoek het potentieel heeft om de klassieke industrie en logistiek – waar de stad al sterk in staat – duurzaam te innoveren. Dat zorgt voor sterke internationale positionering, nieuwe business en jobs.

In The Beacon, het herdoopte Tolhuis, wordt dat ecosysteem verankerd. IoT, dat in essentie ‘domme’ apparaten en infrastructuur connecteert door er communicerende sensoren in te bouwen, is daarvoor bij uitstek geschikt.

 

Gebaseerd op artikel van www.ondernemeninantwerpen.be


Geef een reactie