19 juli 2018

Dago wint belangrijk contract voor het nieuwe ZNA Cadix ziekenhuis

by Dago in Nieuws over DAGO 0 comments

DAGO zal het nagelnieuwe ZNA-ziekenhuis aan het Eilandje te Antwerpen vanaf September 2018 volledig uitrusten met een geavanceerd en uiterst modern datanetwerk en doet dit in nauwe samenwerking met ITB (Vinci Energies Group) die het overgrote deel van de overige electrotechnieken voor rekening neemt.

Er zal maar liefst 500,000 meter koperkabel (F/FTP Cat 6a) geïnstalleerd worden naast een dikke 9,000 meter glasvezel voor de backbone bekabeling – samen goed voor een dikke 10,000 connecties. Er worden 2 server ruimtes voorzien in Cold Isle opstelling met in totaal 32 server racks en dit naast 13 andere data-lokalen die samen goed zijn voor nog eens 28 racks.

ZNA Cadix komt aan de kop van park Spoor Noord, tussen het Kempisch dok en de Noorderlaan, naast de gelijknamige Cadixwijk. Op een plaats waar park, water en stad samenkomen. Met zijn 19 verdiepingen zal dit ZNA-ziekenhuis met kop en schouders uitsteken boven de andere torens in de buurt. Er komt onder meer een spoeddienst, operatiekwartier, intensieve zorg, brandwondencentrum, hospitalisatie-afdelingen, dagziekenhuis en een raadplegingscentrum.

“We zijn vereerd om voor dit referentieproject de uiteindelijk uitverkoren partij te zijn en aldus deze nieuwe ZNA-parel uit te rusten met een future-proof datanetwerk”, zegt David Donkers, CEO van DAGO. “Met het recent opleveren van het imposante NATO-project te Evere – eveneens samen met de Vinci Energies Group – hebben we reeds ons kunnen bewezen om mega-projecten van deze omvang en groter zonder probleem aan te kunnen en tot een succesvol en kwalitatief einde te brengen”.

Naast het ZNA-Cadix project zal DAGO het overigens nog zeer druk krijgen later dit jaar alsook in 2019 en verder. “We wonnen recent eveneens andere mijlpaalprojecten zoals het nieuwe gebouw van De Persgroep te Antwerpen, het Administratief Centrum te Beveren alsook te Brasschaat, het Tolhuis te Antwerpen (de nieuwe hub voor IoT-Internet of Things van de Smart City Antwerp), de nieuwe hoofdzetel van CEFIC in een ultramoderne nieuwbouw in de Brusselse Belliardstraat, de renovatie van het datanetwerk van de WTC3 toren te Brussel, diverse kantoortorens op de nieuwe Post X site te Antwerpen, de nieuwe stelplaats van de NMBS te Mechelen, het wifi-netwerk van het grote Project XY op de VUB te Brussel, enz. Om nog niet te spreken van een 4-tal andere ziekenhuizen waar we in een finale onderhandelingsfase zitten en waar we ook dit jaar nog van start zullen gaan.”

 

Over DAGO :

DAGO NV  is marktleider in Gestructureerde Databekabeling en dit reeds sinds 1982. Vanuit de kantoren te Antwerpen, Hasselt en Gent – en binnenkort tevens te Charleroi – begeleiden en ondersteunen de 65 medewerkers bedrijven en organisaties op gebied van future-proof databekabelingsprojecten en dit zowel voor koper- als voor glasvezelnetwerken. Ook actieve componenten zoals switches, wireless access points, distributed antenna systems worden desgewenst mee aangeboden tot zelfs volledige Smart Building installaties. DAGO’s duizenden klanten – groot en klein – bestaan typisch uit overheid, multinationals, banken, productie- en industrie, scholen, zorgsector en universiteiten, nationale en internationale defensie, projectontwikkeling, etc.


Geef een reactie