2 april 2019

DAGO zet in op jongeren

by Dago in Nieuws over DAGO 0 comments

Dago gekend van verschillende grote dataprojecten in België zet ook in op schoolverlaters. We laten ze niet enkel meedraaien met onze vaste techniekers maar we voorzien ook een stukje opleiding die je niet dagdagelijks in de scholen tegenkomt. Databekabeling is een specialisatie op zich en de data technieker moet van meer op de hoogte zijn dan de gewone net afgestudeerde scholier industriële elektriciteit.

Op één van de werven waar wij bezig zijn met databekabeling zetten wij 2 studenten in van het Technicum in Antwerpen. Het zijn de laatstejaars studenten Anthony en David. De eerste dag kregen ze een verwelkoming op de werf gevolgd door een introductie door de werfleider en de project manager. De introductie en rondleiding die ze kregen vond plaats op de werf ZNA Nieuwbouwziekenhuis waar Dago meer dan 600 km databekabeling voorziet.

Natuurlijk maakt Dago weer het verschil voor de studenten om ze ook zelfstandig te laten werken. Kabel leggen is niet enkel de fysieke kabel leggen maar ook alles klaarmaken voor je hieraan kan beginnen. Afstanden meten, inschatten hoe je de kabel gaat leggen en dan alle zaken klaarmaken.  De eindpunten van de kabel komen ook in een rack op patch panelen.  Hiervoor kregen ze de opdracht om een demo op te stellen die samen met onze werfleider gemaakt werd.  Niet enkel een rack opbouwen maar ook een aantal demo aansluitingen met een mooi gebotte kabel in de racks en via de patchrunners.

Dago werkt op dit ogenblik samen met 5 scholen uit de regio om studenten stage plaatsen aan te bieden. Indien ze wensen en de feeling hebben met onze specialiteit is er altijd de reële mogelijkheid om via ons bedrijf de stap tussen school en werk te maken. Dago zet in op jongeren die een verscheidenheid in hun loopbaan willen. 

Maar heb je zelf zin om een nieuwe job vol met leuke uitdagingen kan je altijd kijken bij onze vacatures op: www.dago.be/nl/vacatures


Geef een reactie