12 november 2017

Project Manager aan het woord : project De Bosuil te Antwerpen

by Dago in Nieuws over DAGO 0 comments

Stadion de Bosuil werd reeds in 1923 geopend. Vandaag, bijna 100 jaar verder, wordt er volop gewerkt aan een nieuwe hoofdtribune waar wij met DAGO verantwoordelijk zijn voor de databekabeling. Bosuil is een project met zowel koper als fiber. De verdiepingen zijn via twee verschillende aanvoeren van netwerk voorzien en dit met een fiber backbone die redundant wordt geïnstalleerd. Zo is er bij uitval van 1 aanvoer nog steeds netwerk voorzien via de andere. Ook de tribunes zelf zijn onderling verbonden via 2km fiber-kabel.

Er zijn ongeveer 800 datapunten geplaatst voor verschillende toepassingen zoals Wifi, scanners, betaalautomaten, etc. Deze worden verbonden door ongeveer 30km koperkabel. En als kers op de taart is er de ‘Wall’ : hierbij kunnen mensen buiten het stadium via een app informatie weergeven op de gevel. Ook hiervoor heeft DAGO de fiber geplaatst evenals voor de audio-omgeving.

Samen met Engie Aartselaar en Ghelamco heeft DAGO de koppen bij elkaar gestoken om voor de bouwheer een toekomstgerichte oplossing uit te denken. Veel dank ook aan mijn werfleider Eddy Bouwen voor zijn dagdagelijks inzet en het halen van de deadlines. Bosuil is geen gemakkelijk project geweest, maar zoals alom geweten deinzen we daar bij DAGO niet voor terug !

Roberto Tropepe, Project Manager


Geef een reactie