10 september 2017

Woordje van de CEO

by Dago in Nieuws over DAGO 0 comments

Beste lezer,

Met trots stel ik jullie onze eerste DAGO-Nieuwsbrief voor, de primeur van wat een per kwartaal wederkerend informatief schrijven zal worden.

Recent heb ik DAGO vervoegd als nieuwe CEO en hiermee de fakkel overgenomen van Johan Fabri die wel nog aan boord blijft doch eerder vanuit de Raad van Bestuur. En in deze hoedanigheid had ik jullie graag even een inzicht gegeven in hoe DAGO verder zal evolueren de komende periode.

Kernfocus op Gestructureerde Databekabeling

Met een verdubbeling van het globale internetverkeer om de 18 maanden, met een versnelde golf van nieuwbouw- en renovatieprojecten voor kantoor- en overheidsgebouwen, met de steile opmars van het aantal datacenters, met de doorbraak van het Internet of Things (IoT) gebeuren, enz. zal de vraag naar gestructureerde databekabeling de komende jaren een vaste waarde blijven in onze dienstverlening. Dít is het DNA van DAGO en dít is hoe de markt ons kent. DAGO staat voor het installeren van grote en middelgrote projecten rond databekabeling – zowel koper als glasvezel. Altijd kwalitatief onder VCA-norm, steeds tijdige opleveringen, telkenmale met A-merken en dit alles uitgevoerd door een gecertifieerd top-Team van medewerkers.

Actieve Componenten

Maar we gaan verder. Meer en meer klanten vragen ons ook om actieve componenten te installeren : routers, switches, access points, … Ook hierin heeft DAGO een sterk team van medewerkers ter beschikking en zien we dat deze meer en meer ingezet worden in een “one-stop-shop” oplossing samen met de installatie van zuivere databekabeling. Weet tevens dat DAGO oplossingen aanbiedt die het toelaten om deze actieve componenten vanop afstand te beheren en pro-actief te monitoren.

PoE – Power over Ethernet

Nóg een stap verder in onze competenties is de installatie van IP-apparaten die hun voeding niet meer halen uit een aparte stroomkabel maar die spanning toegevoerd krijgen doorheen de koperen datakabel. Dit heet “Power over Ethernet” of PoE en kent een geweldige opmars. Een klassiek voorbeeld vormen de recentere Wireless Access Points voor een WIFI netwerk. Deze hebben maar één leiding meer waardoor installatie- en onderhoudseffort – en dus arbeidskost voor de klant – enorm terugloopt. Maar in hetzelfde rijtje denken we tevens aan andere IP-apparaten zoals Cameras, Toegangscontrole, Touchpanels, Beeldschermen en Digital Signage, Thermostaten en andere soorten van sensoren tot zelfs complete Verlichtingscircuits. Deze technologie vindt gestaag zijn weg binnen technische installaties in overheids- en bedrijfsgebouwen en ook hier speelt DAGO zijn rol als voorloper op de markt door haar gedegen kennis terzake alsook installatiecapaciteit door een gespecialiseerd en opgeleid team van medewerkers.

Managed ICT Services

Reeds vele jaren is DAGO dé partner voor vele tientallen KMO’s voor wat betreft hun ICT-infrastructuur. Meer en meer bedrijven maken de stap naar “de Cloud” omdat ze af willen van servers allerhande ter plaatse in hun gebouw. ICT is voor de meeste bedrijven (over)levensnoodzakelijk, maar door de complexiteit kunnen vooral kleinere bedrijven niet alle kennis in huis hebben om de continuïteit van hun ICT-park verder te blijven garanderen, dikwijls 24/7. Bij DAGO bieden we aan deze bedrijven de oplossing voor hun uitdaging : Managed ICT Services. Wij monitoren uw volledig ICT-infrastructuurpark vanop afstand en verwittigen u zelfs pro-actief wanneer er iets niet optimaal dreigt te gaan draaien omwille van piekverbruik of uitvallen van apparaten etc. Ook voor gedegen remote back-up oplossingen tegen dataverlies kan u bij ons terecht. En als gecertifieerd reseller van meerdere A-merken bieden wij u PC’s, laptops, printers, servers, firewalls, mobile devices,… aan, al dan niet vanop afstand gemonitored naar keuze van de klant. DAGO doet dit typisch voor klanten met tussen de 5 en de 200 werkstations.

Via Regionaal naar volwaardig Nationaal

DAGO is de afgelopen vier decennia steeds actief geweest vanuit Antwerpen. Daar is recent verandering in gekomen door de opening van een filiaal te Hasselt en dit om dichter en sneller bij onze klanten uit de Limburgse regio te kunnen staan. Dit is een bewuste keuze die binnenkort navolging zal vinden voor de regio’s Oost- en West-Vlaanderen alsook voor Wallonië. Ieder filiaal zal autonoom bemand worden door een lokale Project Manager met een Team van Werfleiders en Installateurs uit de regio zelf.

U ziet het, DAGO is zo veel meer dan een “kabeltrekker”. Samen met het Team gaan we er resoluut voor om de komende jaren te transformeren van een Technisch Installateur naar een volwaardige Data en IP-connected Service Provider.

Tot volgende editie !

David

 


Geef een reactie